Η συμμετοχή της Ένωσης στο 5ο Συνέδριο Σύρου (Μάιος 2009)


img_1759

Ομιλία του Προέδρου στην ολομέλεια του Συνεδρίου

Στη Σύρο στις 8, 9, 10 Μαΐου 2009 πραγματοποιήθηκε το «5ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ – Αξιοποίηση Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην Διδακτική Πράξη», το οποίο διοργάνωσαν:

η «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕΕ), η Πανελλήνια Ένωση εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος» (www.ekped.gr), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (Σύρος), η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ν. Κυκλάδων & η ΤΕΔΚ Ν. Κυκλάδων, με συν-διοργανωτές την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων (Δικτυακοί Τόποι www.e-diktyo.euwww.epyna.gr), Δήμο Ερμούπολης και Δήμο Ποσειδωνίας. Το συνέδριο διεξήχθη υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

img_1798

Συζήτηση για την επιμόρφωση Β' επιπέδου

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν ο γόνιμος προβληματισμός και ο δημιουργικός διάλογος αναφορικά με την εφαρμογή των «Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (ΤΠΕ-Ε), καθώς και στις σύγχρονες πρακτικές τους έτσι όπως διαμορφώνονται στο σημερινό σχολείο. Ιδιαίτερα στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προς την κατεύθυνση των προβλημάτων διδακτικής μεθοδολογίας με τη συνδρομή ΤΠΕ.

Την τρίτη ημέρα του Συνεδρίου, οι εκ των επιστημονικά υπεύθυνων για την επιμόρφωση Β’ επιπέδου, επιχείρησαν (βλ. φωτό) έναν απολογισμό της και μια πρόβλεψη των περαιτέρω εξελίξεων, σε μια προσπάθεια περιγραφής της ισχύουσας κατάστασης και απάντησης σε μεγάλο αριθμό ερωτημάτων που τους τέθηκαν.

man_2424

Το προεδρείο της ολομέλειας του Συνεδρίου

Η σχετική συζήτηση είχε εκκινηθεί από την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, όπου ο Πρόεδρος τηςΈνωσης έθεσε σημαντικά θέματα (κάποια εκ των οποίων τα είχε ήδη καταθέσει και στο διάλογο). Η συζήτηση συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια του τριήμερου και καθένας έβγαλε τα συμπεράσματά του.

Στο χώρο των Φυσικών Επιστημών:

img_1781

Συνεδρία φυσικών επιστημών

Πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και με εξαιρετικό ακροατήριο ολοήμερη συνεδρία, με εστίαση στο MBL και στο συνδυασμό νέων τεχνολογιών, εγραστηρίων και διδακτικής.

img_1793

Δειπνώντας...

Με τους Συνέδρους να αποχωρούν μάλλον περισσότερο ευχαριστημένοι από το αναμενόμενο, το Συνέδριο θεωρείται ιδιαίτερα πετυχημένο για όσους γνωρίζουν τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει.

Η συνέχεια, στην Ημαθία την Άνοιξη του 2010…

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.