Συνεδρία MBL στο 5ο Συνέδριο στη ΣΥΡΟ

Ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής του Συνεδρίου:

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών – ΠΑΝΕΚΦΕ σε συνεργασία με την επιστημονική ένωση e-diktyo-ΤΠΕ και τη Συντονιστική Επιτροπή του 5ου  Πανελλήνιου Συνεδρίου των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση με θέμα την “Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη Διδακτική Πράξη” το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη ΣΥΡΟ στις 8-9-10 Μαίου 2009,  προτείνουν  την πραγματοποίηση ειδικής Συνεδρίας στα πλαίσια του 5ου Συνεδρίου για τις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση στη Σύρο στις 8-9-10 Μαίου  2009 με θέμα:

”Χρήση των MBL – Microcomputer Based Laboratory ή των ΣΣΛΑ-Συστημάτων Συγχρονικής Λήψης και Απεικόνισης στην Ελληνική Εκπαιδευτική Πράξη”   

Η Συνεδρία MBL-ΣΣΛΑ:

1.  Θα περιλαμβάνει μια σύντομη εισήγηση περί της ύπαρξης – χρήσης των MBL-ΣΣΛΑ στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα τελευταία 10 έτη απο το 1999 όταν εξοπλίστηκαν τα Εργαστήρια ΦΕ των  “Ενιαίων Λυκείων” έως και σήμερα που η εκπαιδευτική κοινότητα διαθέτει, εκτός απο τα πρώτα συστήματα MBL (εξοπλισμοί ΥΠΕΠΘ –  Multilog-DBLab) και πιο σύγχρονα συστήματα (διαγωνισμοί ΠΕΠ Ν.Αιγαίου και άλλων Νομαρχιακών -Περιφερειακών Εξοπλισμών – όπως το Vernier-LogPro3, το ακόμη πιο  νέο Vernier, το νέο παραθυρικό V1.3 Multilog κά.). 

2. Θα περιλαμβάνει, κυρίως, εισηγήσεις με νέα πειράματα – εφαρμογές ΜBL-ΣΣΛΑ απο καθηγητές ΔΕ ή/και ΑΕΙ ή υπευθύνους ΕΚΦΕ ή/και συνεργάτες τους, που θα τα στείλουν ως εισηγητές και θα κριθούν απο  την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου. 

Οι εργασίες – εισηγήσεις θα παρουσιαστούν και θα περιληφθούν στα πρακτικά του 5ου Συνεδρίου ΤΠΕ. Παρακαλούμε όλους τους υπευθύνους ΕΚΦΕ να κοινοποιήσουν σε καθηγητές ΠΕ04 και σε συνεργάτες τους, αλλά και όπου αλλού το κρίνουν σκόπιμο, το γεγονός της ειδικής αυτής Συνεδρίας.

3. Παρακαλούμε – τους υπευθύνους ΕΚΦΕ, τους συνεργάτες τους, καθηγητές ΠΕ04 και όλη την εκπαιδευτική  κοινότητα – να στείλει  νέες μη δημοσιευμένες εφαρμογές με MBL για τη διδακτική των Φυσικών Επιστημών ή/και απλών εργαστηριακών-πειραματικών εφαρμογών MBL,  σε φόρμα-οδηγίες που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της ένωσης e – diktyo – ΤΠΕ:    http://www.e-diktyo.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=46   , αλλά και επισυνάπτονται.

4. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής εισηγήσεων τροποποιείται για αυτή τη συνεδρία-MBL και είναι έως και 25 Φεβρουαρίου 2009. Οι εισηγήσεις να αποστέλλονται στον κ. Νίκο Τζιμόπουλο  ntzimop@sch.gr  .  Πληροφορίες για το συνέδριο υπάρχουν στις ιστοσελίδες   http://www.e-diktyo.eu/    και   www.epyna.gr  και στα τηλέφωνα Τζιμόπουλος Νίκος 22810 79396 και Ρούμελης Νίκος 22810 85173 και 6973602369.

 

ΣΥΛΛΟΓΗ MBL με συνεργασία ΠΑΝΕΚΦΕ και e-diktyo-ΤΠΕ

Οι επιστημονικές ενώσεις e-diktyo-ΤΠΕ και  ΠΑΝΕΚΦΕ –  με την ευκαιρία της 10 ετούς ύπαρξης των MBL στα εργαστήρια ΦΕ των Λυκείων και με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 5ου Συνεδρίου ΤΠΕ στην Εκπαίδευση – σχεδιάζουν την έκδοση μιας Συλλογής με εργασίες-εφαρμογές MBL στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση,    

1. Σκοπός είναι συγκεντρωθούν σε μία Συλλογή (με επιμέλεια e-diktyo-ΠΑΝΕΚΦΕ) όλες οι πειραματικές εφαρμογές με χρήση MBL-ΣΣΛΑ που έχουν παρουσιαστεί σε προγενέστερα Συνέδρια ΦΕ, σε Συνέδρια ΤΠΕ ή/και σε συνέδρια της ΕΕΦ/ΕΕΧ/ΠΕΒ ή/και άλλων Νέων τεχνολογιών – Διδακτικής ΦΕ κά, αλλά και εργασίες που θα παρουσιαστούν στο φετεινό 5ο Συνέδριο ΤΠΕ στη Σύρο, καθώς και  εργασίες που δεν έχουν δημοσιευτεί σε συνέδριο, αλλά έχουν υιοθετηθεί απο το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ή είναι σε χρήση από ΕΚΦΕ κ.ά..  Επίσης η Συλλογή θα περιλαμβάνει τη γνωριμία με το τί είναι τα MBL, απο πότε υπάρχουν στην ελληνική Δ.Ε. και σύντομη παρουσίαση των ίδιων των MBL που υπάρχουν σε σχολικά εργαστήρια στη ΔΕ στην Ελλάδα.

2. Η συλλογή αυτή σχεδιάζεται να εκδοθεί με αφορμή το 5ο Συνέδριο ΤΠΕ ως κοινή έκδοση των επιστημονικών ενώσεων  e-diktyo-TΠΕ και ΠΑΝΕΚΦΕ με ειδική χορηγία. Οι εργασίες στην έκδοση θα χωριστούν σε κεφάλαια – θέματα όπως πχ. εφαρμογές ΦΥΣΙΚΗΣ, ΧΗΜΕΙΑΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΕΣ.

Αν δεν καταστεί δυνατό να εκδοθεί υπο μορφή έντυπης συλλογής, θα γραφτεί και θα μοιραστεί σε CD σε συγκεκριμένο αριθμό, με τυπωμένη ετικέτα (πχ. Συλλογή MBL 1999-2009 , e-diktyo-ΤΠΕ – ΠΑΝΕΚΦΕ – 5ο Συνέδριο ΤΠΕ),  μέσω της ΠΑΝΕΚΦΕ και των υπευθύνων ΕΚΦΕ και μέσω μελών του e-diktyo-ΤΠΕ.  

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.