Αρχείο κατηγορίας Ανακοινώσεις ΔΣ

Ανακοινώσεις του Διοικητικού Συμβουλίου

Στη μνήμη του Νίκου Δαπόντε

Δελτίο τύπου

Στις 4-2-2020 η εκπαιδευτική κοινότητα έχασε ένα ξεχωριστό μέλος της, τον  Νίκο  Δαπόντε.

Η Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση, http://e-diktyo.eu/ και η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών “Μιχάλης Δερτούζος” https://www.ekped.gr/ θέλουν να τιμήσουν  τον εκπαιδευτικό Νίκο Δαπόντε και το πλούσιο έργο του.

Ο Νίκος Δαπόντες ήταν ιδρυτικό μέλος και των δύο ενώσεων, πρώτος πρόεδρος στο e – Δίκτυο και αγαπούσε ιδιαίτερα και την Σύρο όπου είχε γεννηθεί και μεγαλώσει. Υπήρξε πρωτοπόρος στην εισαγωγή και αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών για τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών και ερευνητής της γλώσσας προγραμματισμού Logo και συστημάτων εκπαιδευτικής ρομποτικής, μεγάλος δάσκαλος, μέντορας, επιμορφωτής, συγγραφέας, ερευνητής της γλώσσας προγραμματισμού Logo, των διερευνητικών λογισμικών όπως του Modellus, των Logo-like περιβαλλόντων, του Scratch, του Thymio και άλλων συστημάτων εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Τα ΔΣ των δύο επιστημονικών ενώσεων αποφάσισαν να εξοπλίσουν με κιτ εκπαιδευτικής ρομποτικής σχολεία της Σύρου και το open lab του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Ειδικά δε για το 4ο Δημοτικό σχολείο Σύρου όπου φοίτησε ο Νίκος,  σχεδιάζεται  να δημιουργηθεί  εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής  και θα προταθεί στο Δήμο να ονομαστεί «Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Νίκος Δαπόντες».

Όποιος θα ήθελε να συνεισφέρει στο σκοπό αυτό μπορεί να καταθέσει χρήματα στο λογαριασμό του e – Δικτύου:

Εθνική Τράπεζα 469 / 296451-10 (E ΔΙΚΤΥΟ ΤΠΕΕ),

IBAN: GR3801104690000046929645110

Ως αιτιολογία κατάθεσης θα πρέπει να αναγράφεται «Νίκος Δαπόντες» και προαιρετικά το όνομα του καταθέτη.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Νίκο Τζιμόπουλο: ntzimop@sch.gr ή 6979776923.

Για το ΔΣ του e –Δικτύου

Νίκος Τζιμόπουλος

Διοργάνωση του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας για την αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη Διδακτική Πράξη – Παράταση υποβολής εργασιών

Στη Θεσσαλονίκη, στις 27, 28 & 29 Απριλίου 2018, θα πραγματοποιηθεί το 5ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα: «Αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στη διδακτική πράξη» και ειδική θεματική ενότητα με τίτλο: «Τεχνολογίες, Τέχνες και Πολιτισμός στην Εκπαίδευση», το οποίο διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος» με συνδιοργανωτές:

Συνέχεια

Εκλογές για ανάδειξη ΔΣ 2016-2018

Σας ενημερώνουμε ότι η εκπαιδευτική ένωση «Μιχάλης Δερτούζος» προκηρύσσει εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 και ώρα 15.00 το οποίο αποτελείται από πέντε τακτικά και τρία αναπληρωματικά μέλη. Οι εκλογές θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια των εργασιών του 4ου Πανελληνίου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας (http://4syn-thess2016.ekped.gr/), στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου Χαρ. Τρικούπη 26 με Καραολή & Δημητρίου 220.

Την ημέρα των εκλογών θα προηγηθεί γενική συνέλευση της εκπαιδευτικής ένωσης στην οποία θα γίνει απολογισμός των δραστηριοτήτων της ένωσης και αναφορά οικονομικού ελέγχου από την εξελεγκτική επιτροπή. Αμέσως μετά θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου.
Συνέχεια

Διεξαγωγή εκλογών 2016

Θεσ/νίκη 11/2/2016

Σας ενημερώνουμε ότι η εκπαιδευτική ένωση «Μιχάλης Δερτούζος» προκηρύσσει εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 και ώρα 15.00 το οποίο αποτελείται από πέντε τακτικά και τρία αναπληρωματικά μέλη, όπως επίσης για την Εξελεγκτική Επιτροπή η οποία αποτελείται από 3 τακτικά και δύο αναπληρωματικά μέλη.

Οι εκλογές θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια των εργασιών του 4ου Πανελληνίου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας (http://4syn-thess2016.ekped.gr/).

Παρακαλούνται τα μέλη της Ένωσης που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο ή την Εξελεκτική Επιτροπή να γνωστοποιήσουν την πρόθεσή τους με e_mail στον Δήμο Μαυράκη (dimosms@gmail.com) το αργότερο μέχρι το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016.

Την ημέρα των εκλογών θα προηγηθεί Γενική Συνέλευση της εκπαιδευτικής ένωσης και αμέσως μετά θα γίνουν οι εκλογές.

Τα μέλη της ένωσης που θα παρακολουθήσουν το Συνέδριο της Θεσσαλονίκης παρακαλούνται να παρευρεθούν στη γενική συνέλευση και κατόπιν να συμμετάσχουν στη ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη που δεν θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, μπορούν να ψηφίσουν με αλληλογραφία μέχρι την Παρασκευή 1/4/2016 (σφραγίδα ταχυδρομείου) στη διεύθυνση: Μαυράκης Δήμος, Σωτηριάδη 8, 54248 Θεσ/νίκη. Θα ενημερωθείτε για τη διαδικασία μετά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου.

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. όλα τα μέλη της ένωσής μας θεωρούνται οικονομικά τακτοποιημένα και έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές.

Ο Πρόεδρος

Μιλτιάδης Δοδοντσής