Στη μνήμη του Νίκου Δαπόντε

Δελτίο τύπου

Στις 4-2-2020 η εκπαιδευτική κοινότητα έχασε ένα ξεχωριστό μέλος της, τον  Νίκο  Δαπόντε.

Η Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση, http://e-diktyo.eu/ και η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών “Μιχάλης Δερτούζος” https://www.ekped.gr/ θέλουν να τιμήσουν  τον εκπαιδευτικό Νίκο Δαπόντε και το πλούσιο έργο του.

Ο Νίκος Δαπόντες ήταν ιδρυτικό μέλος και των δύο ενώσεων, πρώτος πρόεδρος στο e – Δίκτυο και αγαπούσε ιδιαίτερα και την Σύρο όπου είχε γεννηθεί και μεγαλώσει. Υπήρξε πρωτοπόρος στην εισαγωγή και αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών για τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών και ερευνητής της γλώσσας προγραμματισμού Logo και συστημάτων εκπαιδευτικής ρομποτικής, μεγάλος δάσκαλος, μέντορας, επιμορφωτής, συγγραφέας, ερευνητής της γλώσσας προγραμματισμού Logo, των διερευνητικών λογισμικών όπως του Modellus, των Logo-like περιβαλλόντων, του Scratch, του Thymio και άλλων συστημάτων εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Τα ΔΣ των δύο επιστημονικών ενώσεων αποφάσισαν να εξοπλίσουν με κιτ εκπαιδευτικής ρομποτικής σχολεία της Σύρου και το open lab του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Ειδικά δε για το 4ο Δημοτικό σχολείο Σύρου όπου φοίτησε ο Νίκος,  σχεδιάζεται  να δημιουργηθεί  εργαστήριο εκπαιδευτικής ρομποτικής  και θα προταθεί στο Δήμο να ονομαστεί «Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Νίκος Δαπόντες».

Όποιος θα ήθελε να συνεισφέρει στο σκοπό αυτό μπορεί να καταθέσει χρήματα στο λογαριασμό του e – Δικτύου:

Εθνική Τράπεζα 469 / 296451-10 (E ΔΙΚΤΥΟ ΤΠΕΕ),

IBAN: GR3801104690000046929645110

Ως αιτιολογία κατάθεσης θα πρέπει να αναγράφεται «Νίκος Δαπόντες» και προαιρετικά το όνομα του καταθέτη.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Νίκο Τζιμόπουλο: ntzimop@sch.gr ή 6979776923.

Για το ΔΣ του e –Δικτύου

Νίκος Τζιμόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.