Διαθεματικότητα και νέες τεχνολογίες – 21/12/2005

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (Κε.Συ.Π), το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς διοργανώνουν μία σειρά διαθεματικών επιμορφωτικών σεμιναρίων επίδειξης – εκμάθησης & εφαρμογής των Νέων Τεχνολογιών, με κύριο θεματικό άξονα την  ένταξη των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην Εκπαιδευτική και Διοικητική λειτουργία στα πλαίσια της επιμόρφωσης-ενημέρωσης των εκπαιδευτικών.
Το πρώτο από αυτά πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2005 και είχε το παρακάτω πρόγραμμα:

  • «Μικροεφαρμογές του διαδικτύου κατάλληλες για την εκπαίδευση. Εντοπισμός, απομόνωση και αξιολόγηση »,  με εισηγητή τον κ. Αθανάσιο Τζαμτζή MSc Χημικό, Υποψήφιο Διδάκτορα Α.Π.Θ
  • «Το εκπαιδευτικό λογισμικό Hot Potatoes » (Παιδαγωγική αξιοποίηση λογισμικού εξάσκησης και εμπέδωσης για την υποστήριξη της διδασκαλίας), με εισηγητή τον κ. Ιωάννη Σαλονικίδη  Δάσκαλο Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών ”Μιχάλης Δερτούζος” για τη διάδοση των ΤΠΕ στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών.
  • «Αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (www.sch.gr) – Σχεδίαση & ανάρτηση  ιστοσελίδας σχολικής μονάδας, με Ms Frontpage &  Ftp »  με εισηγητή τον κ. Θεόδωρο Χριστοφορίδη MSc Φυσικό, Τεχνικό Δικτύων Η/Υ.
  • «Εφαρμογές νέων τεχνολογιών σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης» με εισηγητές τον κ. Ευάγγελο Κολτσάκη MSc Φυσικό, Υποψήφιο Διδάκτορα Α.Π.Θ και τον κ. Θεόδωρο Πιερράτο, MSc Φυσικό.
  • «Στοιχεία αστρονομίας, διαστημικής και εικονικές αναπαραστάσεις», με εισηγητή τον κ. Αλέξανδρο Ανδρεάδη, Φυσικό, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών ”Μιχάλης Δερτούζος” για τη διάδοση των ΤΠΕ στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών.

Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών “Μιχάλης Δερτούζος” συμμετείχε στο 1ο αυτό σεμινάριο με 5 εισηγητές μέλη της (φωτο). Επιπλέον πρόσφερε για ελεύθερη διανομή στους συμμετέχοντες DVD πολυμεσικού εκπαιδευτικού υλικού.

«Το εκπαιδευτικό λογισμικό
Hot Potatoes»

Γ. Σαλονικίδης, Δάσκαλος
Μικροεφαρμογές του διαδικτύου
κατάλληλες για την εκπαίδευση.
Εντοπισμός, απομόνωση
και αξιολόγηση»

Αθανάσιος Τζαμτζής, MSc Χημικός
«Στοιχεία αστρονομίας, διαστημικής
και εικονικές αναπαραστάσεις»

Αλέξανδρος Ανδρεάδης, Φυσικός
«Εφαρμογές νέων τεχνολογιών
σε προγράμματα
περιβαλλοντικής εκπαίδευσης»

Ευάγγελος Κολτσάκης MSc Φυσικός,
Θεόδωρος Πιερράτος,  MSc Φυσικός

Το διοικητικό συμβούλιο του “Μιχάλη Δερτούζου” ευχαριστεί τους διοργανωτές για την πρόσκληση και τους συγχαίρει για την άρτια διοργάνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.