Παιδαγωγική αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στο Σ.Ε.Φ.Ε. – 12/02/2006

Οι υπεύθυνοι του Σχολικού Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του Ε.Λ και του Γυμνασίου του Ευρωπού Κιλκίς, Βαγγέλης Κολτσάκης και Θοδωρής Πιερράτος, υπό την αιγίδα του Ε.Κ.Φ.Ε. Κιλκίς και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς διοργάνωσαν επιμορφωτική ημερίδα  με θέμα «Παιδαγωγική αξιοποίηση των Ν.Τ. στο Σ.Ε.Φ.Ε.».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 12 Απριλίου 2006, στο Σ.Ε.Φ.Ε. του Ευρωπού Κιλκίς. Σε αυτήν συμμετείχαν 25 εκπαιδευτικοί του Νομού Κιλκίς, κλάδου ΠΕ04. Η ημερίδα είχε το παρακάτω πρόγραμμα:

  • «Εφαρμογές των Τ.Π.Ε. στο Σ.Ε.Φ.Ε. του Ενιαίου Λυκείου», με εισηγητή τον κ. Ευάγγελο Κολτσάκη, Φυσικό, MSc.
  • «Εφαρμογές των Τ.Π.Ε. στο Σ.Ε.Φ.Ε. του Γυμνασίου», με εισηγητή τον κ. Θοδωρή Πιερράτο, Φυσικό, MSc.
  • «Παρουσίαση του εκπαιδευτικού λογισμικού ChemLab»,  με εισηγητή τον κ. Αθανάσιο Τζαμτζή, Χημικό, MSc, υπ. Δρ Α.Π.Θ.
  • «Το Multilog και οι εφαρμογές του», με εισηγητή τον κ. Σ. Μπουλταδάκη, Δρ Ρ/Η, Δ/ντή Σ.Ε.Κ. Θεσ/νίκης.

Στους συμμετέχοντες διανεμήθηκε εκπαιδευτικό λογισμικό ελεύθερης διανομής καθώς και δοκιμαστικής χρήσης, καθώς και έντυπο εκπαιδευτικό υλικό.

Από την αξιολόγηση της ημερίδας (η οποία αξιολόγηση διενεργήθηκε μέσω συμπλήρωσης ερωτηματολογίων) προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα:

  • Οι συμμετέχοντες βρήκαν ενδιαφέρον ως πολύ ενδιαφέρον το περιεχόμενο που παρουσιάστηκε.
  • Εκφράστηκε η επιθυμία για περαιτέρω επιμόρφωση, αλλά ανά ειδικότητα (χωριστά για Φυσικούς, Χημικούς, Βιολόγους και Γεωλόγους) και με μεγαλύτερη συμμετοχή των επιμορφούμενων (workshops και εξειδίκευση).
  • Αναφέρθηκαν οι δυσκολίες που συναντώνται στην παιδαγωγική αξιοποίηση των Ν.Τ.

Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών “Μιχάλης Δερτούζος” συμμετείχε στην ημερίδα με 3 εισηγητές μέλη της (φωτο). Επιπλέον πρόσφερε για ελεύθερη διανομή στους συμμετέχοντες DVD πολυμεσικού εκπαιδευτικού υλικού.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν τους διευθυντές των δύο σχολικών μονάδων και τον υπ. Σ.Ε.Φ.Ε για την υποστήριξή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.