Η Φυσική και η Χημεία ως γνωστικά και διδακτικά αντικείμενα στην Π/βάθμια & Δ/βάθμια Εκπαίδευση – 16/12/2006

Το παράρτημα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Νομού Ημαθίας και η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Μιχάλης Δερτούζος, διοργάνωσαν επιμορφωτική ημερίδα  με θέμα «Η Φυσική και η Χημεία ως γνωστικά και διδακτικά αντικείμενα στην Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2006, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας. Την ημερίδα παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 εκπαιδευτικοί, κυρίως δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ04. Η ημερίδα είχε το παρακάτω πρόγραμμα:
«Όψεις της διδακτικής των φυσικών επιστημών», με εισηγητή τον Δημήτριο Ψύλλο, καθηγητή ΑΠΘ-ΠΤΔΕ, MSc.

  • «Προβλήματα διδασκαλίας σε μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες – Δυσλεξία», με εισηγητή τον Αναστάσιο Ραγκούση, Dr.Χημικό Μηχανικό Ε.Μ.Π., MSc.
  • «Η Φυσική ως γνωστικό και ως διδακτικό ChemLabαντικείμενο»,  με εισηγητή τον Ανδρέα Κασσέτα, Φυσικό, κάτοχο D.E.A. στη MSc, Θεωρητική Φυσική,
  • «Το μάθημα της Χημείας και η διδακτική του», με εισηγητή τον Αναστάσιο Ραγκούση, Dr.Χημικό Μηχανικό Ε.Μ.Π.

Στους συμμετέχοντες διανεμήθηκε υλικό σε CD με τίτλο: ”Η Φυσική – Αντικείμενα, Φαινόμενα, Έννοιες, Νόμοι” για τη διδακτική των φυσικών επιστημών του Ανδρέα Κασσέτα καθώς και βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Ο πρόεδρος της ΕΕΦ Ημαθίας κος Μιλτιάδης Δοδοντσής O καθηγητής κος Δημήτρης Ψύλλος
O κος Ανδρέας Κασσέτας Ο κος Αναστάσιος Ραγκούσης

Οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους τους εκπαιδευτικούς που παρευρέθηκαν και ιδιαίτερα το Δήμο Βέροιας και τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Δ. Βέροιας για την παραχώρηση του χώρου και την τεχνική υποστήριξη που παρείχαν.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.