Για την Ένωση

Πώς ξεκινήσαμε…

Η δημιουργία της ένωσης ήταν αρχικά ανάγκη των επιμορφωτών ειδικότητας φυσικών επιστημών και των συναδέλφων ΠΕ4 που παρακολούθησαν τα προγράμματα ενδοσχολικής επιμόρφωσης να διατηρήσουν μετά το τέλος της επιμόρφωσης μια επαφή μεταξύ τους για τη χρήση των ΤΠΕ στη διδασκαλία.

Σκοποί αυτής της επικοινωνίας είναι:

  • η ενημέρωση για τις εξελίξεις στα εκπαιδευτικά λογισμικά

  • ανταλλαγή απόψεων για τη διδασκαλία

  • δημιουργία εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων

  • ανταλλαγή εκπαιδευτικού υλικού καθώς και τη

  • δημιουργία σεμιναρίων ή ημερίδων για τη βελτίωση των γνώσεων των μελών και φίλων της ένωσης.

Στις συζητήσεις που επακολούθησαν αντιληφθήκαμε ότι η διδασκαλία των φυσικών επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι συνέχεια της διδασκαλίας που γίνεται στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Επομένως θα έπρεπε να συνεργασθούμε και με τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών με τη χρήση των ΤΠΕ. Επιπλέον οι φυσικές επιστήμες είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένες με οποιαδήποτε προσπάθεια διαθεματικής προσέγγισης κάποιου διδακτικού αντικειμένου, με αποτέλεσμα μέλος της ένωσης να μπορεί τελικά να είναι οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχει ενδιαφέρον στη χρήση των ΤΠΕ στις φυσικές επιστήμες ή στη χρήση τους σε διαθεματικές εκπαιδευτικές  δραστηριότητες που χρησιμοποιούν τις ΤΠΕ.

Αλέξανδρος Ανδρεάδης

Πρώτος Πρόεδρος της Ένωσης Μιχάλης Δερτούζος


Ποιοι/ές μπορούν να γίνουν μέλη…

  • Οι καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εργάστηκαν ή εργάζονται ως επιμορφωτές σε προγράμματα χρήσης των Τ.Π.Ε. στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών (Πρόγραμμα Ε42: Επιμορφωτές Επιμορφωτών, Πρόγραμμα Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης κ.λ.π.).

  • Οι καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οποιασδήποτε ειδικότητας ή δάσκαλοι που παρακολούθησαν το πρόγραμμα της ενδοσχολικής επιμόρφωσης.

  • Οι καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή οι δάσκαλοι που θα γίνουν αποδεκτοί από το Δ.Σ. μετά από έγγραφη αιτιολογημένη πρόταση δύο τουλάχιστον τακτικών μελών από την οποία θα προκύπτει το ενδιαφέρον τους για τις Φυσικές Επιστήμες.


Πώς μπορώ να γίνω μέλος…

Κάντε κλικ στη σελίδα “Εγγραφές” και συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής. Εφόσον γίνει αποδεκτή θα σας σταλεί ειδοποίηση για τον τρόπο καταβολής της συνδρομής έτους.

Για την εγγραφή στο σύλλογο απαιτείται το ποσό των 30 Ευρώ και περιλαμβάνει τη συνδρομή του 1ου έτους.

Για την ανανέωση εγγραφής στο σύλλογο απαιτείται το ποσό των 30 20 Ευρώ το οποίο καταβάλεται κάθε χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.